Nyheter

6 jul 2017
Föl

24 maj 2017
Unghästtest

21 aug 2016
Kvalitetsbedömning 2016

22 maj 2016
3-årstest

juli

4 jul 2012

Juli är här med allt vad det innebär. Fölen har kommit, man kämpar med att få alla dräktiga och i mitt huvud snurrar tankarna om häst, hästnärng, avel o SWB som aldrig förr.
Vi ser ju alla att det går otroligt bra för våra svenska ryttare på olika nivåer runt om i världen och även här hemma har vi fler starter än någonsinn i de högre klasserna. Detta torde ju betyda att vår ryttarkår faktiskt blir starkare o starkare men inte så ofta har vi nöjet att få se dem på svenskfödda hästar. Vad beror då detta på? Internationaliseringen borde ju ha gjort att även hästmaterialet blivit bättre, många gnäller om vår stängda stambok men det är ju mer på senare år, andra gnäller på att vi producerar för dyrt, men även ekologisk mat säljer..kom stoest år kanske 10 år för sent - ja så kan det nog vara, låt oss då inte vänta i tio år till med att förenkla för de svenska uppfödarna att använda de allra bästa hingstarna o ändå kunna få vara lite patriot o registrera svenskt - öppna upp systemet nu, kanske till och med retroaktivt. Låt avkommor till de bästa hingstarna lösa "retroaktiv" enstolicens - och även lägre besiktningskrav för de bästa hingstarna för att hålla kostnaderna nere. Vi får sluta att gnälla på domarkåren - även om din häst får 10, 10 som treåring så garanterar det inte att hästen går svår hoppning - framför allt är det inte domarens fel. Det är inte heller domarens fel att ni inte får sålt era hästar det är ni som har producerat fel eller marknadsför er för dåligt. det är väldigt svenskt att hitta en syndabock och inom aveln har vi gjort domarna och på så vis ASVH till detta - det tyder på svagt självförtroende eller dålig självinsikt, välj själv.

Jag kommer under nästa vecka att stå i ASVHs monter på Falsterbo - ideellt, för det är ju min grej...kom gärna och diskutera vad ni tycker vore det bästa för vår fortsatta avel och härigenom fortsatta existens som förening